Onkoloģisko pacientu ēdienkarte

  • Brokastis

    2 šķēlēm nobriedušas maizes (60 g) uzsmērē tējkaroti sviesta (10 g), uzliek 2 liesa cepeša vai vārītas vistas krūtiņas šķēles (50 g), pasniedz ar salāta lapu un nomizotu tomātu

    garšaugu kokteilis no dabīgā jogurta (250 g) ar ēdamkaroti sasmalcinātu diļļu un ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu

    glāze svaigi spiestas apelsīnu sulas, uz pusi atšķaidīta ar ūden

    Kalorijas: 460 kcal

    II Brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml  ar mokas kafijas garšumokka

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    zaļo zirnīšu krēmzupa, vārīta gaļas buljonā, ar glāzi zaļo zirnīšu, sablenderēta pēc vārīšanas. Krēmzupu pasniedz ar maizes grauzdiņiem, pārkaisa ar karoti sasmalcinātu pētersīļu. Pārlej ar ēdamkaroti rapšu eļļas.

    kartupeļu biezenis (novāra 3 vidējus kartupeļus, samīca, pievienojot 3-4 ēdamkarotes piena (1,5%))

    Mājputnu gaļas frikadeles (novāra dārzeņu buljonu ar burkāniem, pētersīļiem un seleriju šķēlīti). 200 g vistas gaļas samaļ ar pienā izmērcētu baltmaizes šķēli. Pievieno sāli, pētersīļus, pustējkaroti kartupeļu cietes un stingrās putās sakultu olas baltumu. Masu samīca un veido frikadeles. Frikadeles apviļā kviešu miltos un uzmanīgi ieliek verdošā dārzeņu buljonā. Vāra uz mazas uguns.
    Vārīšanas beigās pievieno 2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu.
    Sarkanās bietes (100 g), novārītas un sīki sarīvētas, pārlej ar citronu sulu un ēdamkaroti rapšu eļļas

    Glāze nesaldināta augļu kompota vai sulas, piemēram, burkānu.
     

    Kalorijas: 820 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml ar mokas garšu

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    2 šķēles nobriedušas maizes (60 g) pārziež ar sviestu (10 g), uzliek biezpiena pastu ar zaļumiem (50 g pustrekna biezpiena, 2 ēdamkarotes pētersīļu un 2 ēdamkarotes liesa jogurta sajauc mikserī), pasniedz ar 2-3 salātu lapām, nomizotu tomātu

    zāļu vai augļu tēja

    Kalorijas: 347 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2227 kcal
  • Brokastis

    2 šķēles nobriedušas maizes (60 g) ar olu pastu (60 g) un vārītu vistas vai tītara fileju (50 g). Novārīto gaļu un olu sablenderēt, pievienot 3-4 ēdamkarotes dabiskā jogurta, ēdamkaroti majonēzes, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu zaļumu. Pievienot sāli un samaisīt. Uz sviestmaizes uzlikt salātu lapu un šķēlīti nomizota tomāta

    glāze tomātu kokteiļa (nomizotu tomātu sablenderēt ar glāzi dabiskā jogurta, pievienot ēdamkaroti svaiga, sasmalcināta bazilika)

    Kalorijas: 459 kcal

    II brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml ar zemeņu garšutrus

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    bļodiņa (250 ml) dārzeņu zupas ar kartupeļiem, burkāniem (50 g), pētersīļiem (20 g), selerijas gabaliņu (20 g). Dārzeņus nomizot, nomazgā un sagriezt kubiņos. Pārliet ar ūdeni, uzlikt vāciņu, vārīt. Kartupeļus nomizot, nomazgāt un sagriezt kubiņos. Pievienot un vārīt kopā ar pārējiem dārzeņiem. Pievienot sāli un uzvārīt. Zupas iebiezināšanai sajaukt pusi tējkarotes kviešu miltu, 4 ēdamkarotes piena un pusi tējkarotes rapšu eļļas. Ieliet verdošā zupā un, rūpīgi maisot, uzvārīt. Pievienot nedaudz majorāna, pirms pasniegšanas pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

    folijā cepta jūras zivs (svaiga vai saldēta fileja) Zivi (200 g) nomazgā, apkaisa ar sāli un pipariem, apslaka ar citronu sulu, uzliek uz alumīnija folijas, pārliek svaigus pētersīļus vai dilles. Zivi ietin alumīnija folijā, ieliek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep apmēram 30-40 minūtes.

    2-3 ēdamkarotes novārītu rīsu

    bļodiņa ar apelsīnu salātiem (salātus nomazgāt, nosusināt, saplēst gabaliņos, pievienot nomizotas, no plēves attīrītas apelsīnu šķēlītes) Uzlej citronu sulu un karoti rapšu eļļas.

    glāze burkānu-banānu sulas

    Kalorijas: 714 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml vaniļas garšuwanilia

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    2 nobriedušas maizes šķēles (60 g) ar sviestu (10 g), 2 salātu lapām un tomātu

    dārzeņu salāti: burkāni (50 g), pētersīļi (15 g), gabaliņš selerijas (20 g), vidējs kartupelis, skābēts gurķis, ābols, karote rapšu eļļas, citrona sula, puse tējkarotes sinepju. Dārzeņus nomizot, nomazgāt un sagriezt kubiņos. Ābolu un gurķi nomizot un sagriezt kubiņos. Sajaukt dārzeņus, ābolu un gurķi, pielikt sāli, pārliet ar mērci, kas pagatavota no eļļas, citrona sulas un sinepēm. Pārliet salātus ar mērci un pārkaisīt ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

    zāļu vai augļu tēja.

    Kalorijas: 443 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2216 kcal
  • Brokastis

    2 šķēles nobriedušas maizes (60 g) ar sviestu (10 g) un banānu pastu: puse gatava banāna (100 g), pustrekns biezpiens (50 g), 2-3 ēdamkarotes dabiskā jogurta, karote citrona sulas. Banānu nomizot un sagriezt šķēlītēs. Saspaidīt ar dakšiņu, samaisīt ar biezpienu un jogurtu. Pielikt citronu sulu. Uzsmērēt uz maizes, dekorēt ar piparmētru lapiņām.

    augļu kokteilis: sajaukt pusglāzi dabīgā jogurta (250 g) ar pusglāzi jebkuru sezonas augļu, kas ir mājās

    graudaugu kafija bez cukura

    Kalorijas: 506 kcal

    II brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml ar mokas kafijas garšumokka

    Tase vājas augļu tējas

    Kalorijas 300 kcal

    Pusdienas

    Miežu zupa (250 ml) ar dārzeņiem: burkāni (50 g), pētersīļi (15 g), gabaliņš selerijas (20 g), karote miežu putraimu. Putraimus noskalot, pārliet ar 2 glāzēm ūdens, vārīt uz mazas uguns. Nomazgātus, nomizotus un uz lielās rīves sarīvētus dārzeņus pievienot pavārītai biezputrai, turpināt vārīt zem vāka. Vārīšanas beigās pievienot ¼ tases piena, pielikt sāli, pusi tējkarotes rapšu eļļas, uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai. Pirms pasniegšanas apkaisīt ēdamkaroti sasmalcinātu zaļumu

    teļa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm: 100 g liesas, teļa gaļas bez kaula vai citas liesas gaļas, tējkarote miltu, tējkarote rapšu eļļas, 3-4 žāvētas plūmes, karote rozīņu, burkāni, lauru lapa, timiāns, glāze ūdens, saldie pipari, sāls, ēdamkaroti sasmalcinātu zaļumu. Plūmes un rozīnes pārliet ar verdošu ūdeni un atstāt, lai izmirkst. Gaļu apkaisīt ar sāli un pipariem, ielikt katlā. Pievienot ūdeni un šķēlītēs sagrieztus burkānus. Plūmēm izņemt kauliņus, sagriezt strēmelītēs, kopā ar rozīnēm pievienot gaļai. Pievienot garšvielas un vārīt zem vāka līdz gaļa ir mīksta. Iebiezināt ar miltu, ūdens un eļļas maisījumu.
    2 tvaicētus kartupeļus saspaidīt ar dakšiņu, pievienot tējkaroti sviesta un karoti sasmalcinātu diļļu.

    bļodiņa vārītu burkānu ar sāli un karoti rapšu eļļas, pārkaisīta ar sasmalcinātiem zaļumiem

    glāze svaigi spiestas apelsīnu sulas

    Kalorijas: 760 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml ar vaniļas garšuwanilia

    tase zaļās tēja

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    Kartupeļi ar gaļas pildījumu: 2 vidēji kartupeļi, liesa vārīta un samalta gaļa (50 g), burkāni (50 g) pētersīļa sakne (15 g), gabaliņš selerijas (20 g), 2 šķēles nobriedušas baltmaizes (10 g), 2 ēdamkarotes piena, tējkarote auzu pārslu, puse tējkarotes rapšu eļļas, sāls. Nomazgāt dārzeņus, apliet ar karstu ūdeni, novāra, atdzesēt un nomizot. Baltmaizi izmērcēt pienā, samalt kopā ar dārzeņiem, pievienot gaļu. Pievienot auzu pārslas, sāli, ēdamkaroti sasmalcinātu zaļumu un samaisīt. Kartupeļus nomazgāt, nemizotus apvārīt verdošā ūdenī, izdobt, piepildīt ar gaļas un dārzeņu pildījumu, apslacīt ar rapšu eļļu. Ielikt karstumizturīgā traukā, cept cepeškrāsnī 20-30 minūtes 180 grādos.

    bļodiņa burkānu un ābolu salātu ar citrona sulu un tējkaroti rapšu eļļas

    augļu tēja vai vāja melnā tēja ar citronu

    Kalorijas: 388 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2254 kcal
  • Brokastis

    Nobriedusi maizīte (90 g) ar sviestu (10 g) un biezpiena un gaļas pastu. Sajaukt pustreknu biezpienu (50 g) ar 30 g novārītas vistas vai tītara filejas, pievienot 2 ēdamkarotes jogurta un pētersīļu zaļumus. Pievienot nedaudz sāls. 2 salātu lapas, nomizots tomāts.

    banānu kokteilis: sajauc pusi tases dabīgā jogurta ar pusi banāna, pievieno citrona sulu un dažas piparmētru lapiņas

    graudaugu kafija vai vāja tēja

    Kalorijas: 578 kcal

    II brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml ar zemeņu garšutrus

    vāja augļu tēja

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    Diļļu zupa (250 ml) no burkāniem, pētersīļiem, selerijas šķēlītes, 6 ēdamkarotēm sasmalcinātu diļļu, karotes miltu, karotes rapšu eļļas un glāzes piena.
    No dārzeņiem pagatavot buljonu. Izkāst, pievienot pusi diļļu. Iebiezināt ar miltu, ūdens un eļļas maisījumu. Uzvārīt. Pievienot atlikušās dilles un sāli pēc garšas.
    Pasniegt ar baltmaizes grauzdiņiem.

    sautēta liellopu gaļa ar āboliem: liellopu fileja (100 dag), saldie pipari, sāls, ēdamkarote sasmalcinātu zaļumu, 1 ābols, puse tējkarotes rapšu eļļas, puse tējkarotes miltu. Noskalotu fileju ierīvē ar sāli un apkaisa ar pipariem. Apbrūnina teflona pannā bez taukvielām. Gaļu pārliek katlā, pielej nedaudz ūdens, sautē zem vāka līdz gaļa kļūst mīksta. Sautēšanas beigās pievieno šķēlēs sagrieztus ābolus un sautē kopā. Gaļu izņemt no mērces, mērci izberzt caur sietu. Eļļu samaisīt ar miltiem, izšķīdināt nelielā mērces daudzumā, pievienot pārējai mērcei, uzkarsēt līdz vārīšanās temperatūrai, pēc garšas pievienot garšvielas. Fileju sagriezt šķērseniski šķiedrām, pārliet ar mērci un apkaisīt ar zaļumiem.

    vārīta prosas biezputra (50 g)

    salāti no burkāniem, gabaliņa selerijas, ābola un skābēta gurķa ar citrona sulu un ēdamkaroti rapšu eļļas

    glāze ar ūdeni atšķaidītas tomātu sulas

    Kalorijas: 622 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml ar vaniļas garšuwanilia

    augļu vai zāļu tēja

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    makaroni ar sieru: 2-3 ēdamkarotes vārītu spirāles formas makaronu apkaisīt ar sasmalcinātu vājpiena biezpienu (50 g) un kubiņos sagrieztu nomizotu tomātu, apslacīt ar karoti rapšu eļļas

    bļodiņa burkānu un ābolu salātu ar citrona sulu

    zāļu vai augļu tēja.

    Kalorijas: 400 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2100 kcal
  • Brokastis

    nobriedusi maizīte (90 g) ar sviestu (10 g) un zivju pastēti. Svaiga vai saldēta menca (50 g), burkāni (50 g), pētersīļi (20 g), plāna selerijas šķēlīte (20 g). Dārzeņus nomizot , sagriezt kubiņos, pārliet ar tasi verdoša ūdens un vārīt kopā ar zivi. Gatavus dārzeņus un zivi izņemt no buljona, sablenderēt (iepriekš izņemt asakas), pievienot ēdamkaroti pētersīļu zaļumu un pusi ēdamkarotes eļļas.

    glāze dārzeņu un jogurta kokteiļa: nelielu vārītu bieti (100 g) sablenderēt ar pusi tases dabīga jogurta, pievienot ēdamkaroti sasmalcinātu diļļu

    graudaugu kafija vai vāja tēja.

    Kalorijas: 451 kcal

    II brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml ar zemeņu garšutrus

    tase vājas zaļās tējas

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    bļodiņa tomātu zupas ar 2-3 ēdamkarotēm nūdeļu.

    teļa gaļas eskalopi ar apelsīnu sulu: 100 g gaļas (var būt jebkura cita liesa gaļa) sagriezt šķērseniski šķiedrām, izklapēt un izveidot eskalopus, apkaisīt ar sāli un saldajiem pipariem. Apcept no abām pusēm uz teflona pannas bez taukvielām. Pārliek katliņā, pārlej ar apelsīna sulu, sautē uz mazas uguns zem vāka. Kad gaļa kļūst mīksta, mērci iebiezina ar miltu un ūdens maisījumu.

    kartupeļu un selerijas biezenis: 1 vidējs kartupelis, gabaliņš selerijas (40 g), zaļumi, 2 ēdamkarotes piena, puse ēdamkarotes eļļas. Kartupeļus un selerijas nomazgāt , nomizot, noskalot, sagriezt gabaliņos. Selerijas ielikt sālītā verdošā ūdenī un vārīt. Pēc dažām minūtēm pielikt kartupeļus, vārīt zem vāka līdz dārzeņi kļūst mīksti. Nokāst, izspiest caur kartupeļu spiedi, pieliet pienu un eļļu, samaisīt. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar zaļumiem.

    salāti no tomātiem un āboliem: 1 tomāts, 1 ābols, karote rapšu eļļas, citrona sula. Tomātus apliet ar verdošu ūdeni, noņemt mizu un sagriezt plānās šķēlītēs, uzlikt uz šķīvja. Ābolu nomizot un sarīvēt uz rupjas rīves. Uzlikt sarīvētos ābolus uz tomātiem, apslacīt ar citronu sulu un eļļu.

    glāze atšķaidītas dažādu dārzeņu sulas.

    Kalorijas: 600 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml ar vaniļas garšuwanilia

    tase dzērveņu tējas

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    rīsu pudiņš ar āboliem: 4 ēdamkarotes rīsu, ¼ glāzes piena, ¼ glāzes ūdens, puse tējkarotes rapšu eļļas, olas baltums, 2 vidēji āboli, tējkarote cukura, šķipsniņa vaniļas cukura, puse karotes rīvmaizes, sāls, kanēlis, nedaudz sviesta. Noskalotus rīsus novāra ūdenī ar pienu, sāli un eļļu. Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē uz rupjas rīves, sajauc ar daļu cukura un garšvielām, pievieno rīsiem, pēc tam masai pievieno olu baltumu, kas saputots ar pārējo cukuru. Masu ieliek pudiņa formā, kas iepriekš ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar rīvmaizi. Vārīt tvaicēšanas katlā.

    burkānu (50 g) salāti ar āboliem (100 g), uz rupjas rīves sarīvē burkānus un ābolus, pievieno citronu sulu un eļļu

    tase vājas zāļu vai augļu tējas.

    Kalorijas: 504 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2155 kcal
  • Brokastis

    nobriedusi kviešu maizīte (50 g) ar sviestu (10 g), salātiem un nomizotu tomātu

    vistas galerts: vistas krūtiņu bez ādas (100 g) novārīt dārzeņu buljonā ar burkāniem, pētersīļiem un gabaliņu selerijas. Pievienot sāli un piparus. Kad gaļa ir mīksta, uzmanīgi izņemt to no buljona un smalki sagriezt. Buljonu izkāst, izņemt un sagriezt dārzeņus. Tējkaroti želatīna iemērkt divās ēdamkarotēs auksta ūdens. Pievienot siltam buljonam un labi izmaisīt. Bļodiņā ielikt sagrieztus dārzeņus, gaļu un vārītas olas baltumu. Pārliet ar siltu buljonu un ļaut atdzist. Ielikt ledusskapī, lai galerts sarecētu

    glāze burkānu smūtija: sablenderēt burkānus (50 g) un apelsīnu (100 g)

    Graudaugu kafija vai vāja tēja

    Kalorijas: 380 kcal

    II brokastis

    Nutridrink  Protein 125 ml ar vaniļas garšuwanilia

    tase vājas zāļu tējas bez cukura

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    Seleriju zupa ar klimpām, pagatavota no nelielas selerijas, burkāniem, pētersīļiem. Izvārīt dārzeņu buljonu, sablenderēt. Pievienot citronu sulu un šķipsniņu sāls. 1 olu sajaukt ar 3 ēdamkarotēm miltu. Zupu uzvārīt, nelielā strūkliņā ieliet olu mīklu, liešanas laikā zupu nepārtraukti maisīt. Noņemt no uguns, apkaisīt ar dillēm.

    zaļais kartupeļu biezenis: 2 vidēji kartupeļi (150 g), spināti (50 g), karote piena, šķipsniņa sāls. Nomazgātus un nomizotus kartupeļus ielikt verdošā ūdenī, uzlikt vāciņu, vārīt. Nomazgātas spinātu lapas ielikt nelielā daudzumā sālīta, verdoša ūdens, vārīt apmēram 5 minūtes, izkāst un sablenderēt kopā ar pienu. Kartupeļus izspiest caur kartupeļu spiedi, pievienot spinātus un kārtīgi samaisīt.

    Zivju sacepums: mencas fileju (100 g) apslacīt ar citronu sulu, samalt. Sablenderēt ar olu baltumu. Pievienot sāli, piparus, pusi ēdamkarotes rīvmaizes, ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu zaļumu. No masas izveidot rullīti, apviļāt rīvmaizē, ietīt alumīnija folijā, kas iesmērēta ar eļļu, ielikt sakarsētā cepeškrāsnī, cept 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.

    vārīti burkāni: 2 burkānus nomizot, noskalot un sagriezt kubiņos, pārliet verdošu ūdeni, vārīt līdz burkāni kļūst mīksti, vārīšanas beigās pievienot ēdamkaroti rapšu eļļas

    glāze apelsīnu sulas.

    Kalorijas: 587 kcal

    Launags

    Nutridrink  Protein 125 ml ar zemeņu garšutrus

    tase augļu tējas

    Kalorijas: 300 kcal

     

    Vakariņas

    Slinkie pelmeņi: 8 ēdamkarotes vājpiena biezpiena (200 g), olas baltums, 4 ēdamkarotes miltu, ēdamkarote mannas, puse ēdamkarotes rīvmaizes, sāls. Olas baltumu saputot stingrās putās, putošanas beigās pievienot ceturtdaļu tējkarotes sāls. Uz samalta un izberzta biezpiena uzlikt sakulto olbaltumu. Uz sakultā olbaltuma uzbērt mannu, uzsijāt miltus, samaisīt. Samīcīt mīklu, izveido rullīti, saplacināt to un sagriezt rombiņos. Uzmanīgi iemest karstā, sālītā ūdenī un vārīt. Izņemt ar putu karoti, apkaisīt ar rīvmaizi, kas iepriekš apbrūnināta uz teflona pannas bez taukvielām.

    salāti ar apelsīniem, apslacīti ar citronu sulu

    tase vājas zāļu vai augļu tējas

    Kalorijas: 545 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2100 kcal
  • Brokastis

    tvaicēts olu kultenis no divām olām: olas iesist metāla bļodā, sakult ar dakšiņu, pielikt sāli. Bļodu uzlikt uz katla ar verdošu ūdeni. Maisīt olu masu, līdz tā ir gatava.

    2 šķēles nobriedušas maizes, pārziestas ar plānu sviesta kārtiņu, šķēle liesas vārītas gaļas, salātu lapa, vairākas šķēlītes nomizotu tomātu

    glāze kokteiļa, kas pagatavots no dabīgā jogurta, ēdamkarotes diļļu vai pētersīļu

    tase graudaugu kafijas vai vājas tējas

    Kalorijas: 447 kcal

    II brokastis

    Nutridrink Protein 125 ml ar mokas garšumokka

    tase zaļās tējas.

    Kalorijas: 300 kcal

    Pusdienas

    Veģetārs buljons ar mannas kubiņiem (250 ml): 2-3 zupas porcijas: izvārīt buljonu no burkāniem, pētersīļiem, ¼ mazas selerijas, dārzeņus pārliet ar 3-4 glāzēm ūdens, var pievienot buljona kubiņu. Atsevišķi uzvārīt 2 glāzes viegli sālīta ūdens. ¼ glāzes mannas sajaukt ar dažām ēdamkarotēm ūdens un rūpīgi samaisīt, lai neveidotos kunkuļi. Ieliet verdošā ūdenī. Veģetārs buljons ar mannas kubiņiem (250 ml): 2-3 zupas porcijas: izvārīt buljonu no burkāniem, pētersīļiem, ¼ mazas selerijas, dārzeņus pārliet ar 3-4 glāzēm ūdens, var pievienot buljona kubiņu. Vārīt atsevišķi uz mazas uguns. Lēzenu trauku noskalot ar aukstu ūdeni, izlikt uz tā izvārīto mannas biezputru apmēram 1 cm biezumā. Kad biezputra sastingusi, sagriezt to kubiņos. Uz šķīvja uzlikt vairākus mannas biezputras kubiņus, pārliet ar karstu buljonu, pārkaisīt ar zaļumiem. Mannas biezputras kubiņus var aizstāt ar 2 ēdamkarotēm smalko makaronu.
    Pētersīļu mērcē sautēta vista: vistas krūtiņu (100-150 g) apkaisīt ar sāli un ēdamkaroti miltu. Apcept no abām pusēm uz teflona pannas bez taukvielām. Pārliet ar 4 karotēm dabīga jogurta, pievienot ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu. Sautēt uz mazas uguns līdz gaļa ir mīksta. Sautējot pēc nepieciešamības pieliet ūdeni.

    Vārīti rīsi (50 g)

    salāti no 4-5 ledus salātu lapām un uz rupjas rīves sarīvētiem burkāniem, pārlieti ar citronu sulu un ēdamkaroti rapšu eļļas

    glāze tomātu sulas.

    Kalorijas: 654 kcal

    Launags

    Nutridrink Protein 125 ml ar zemeņu garšutrus

    augļu tēja.

    Kalorijas: 300 kcal

    Vakariņas

    makaroni ar gaļu itāļu gaumē: nūdeles (50 g), puse tējkarotes rapšu eļļas, 50 grami vistas filejas, vidējs burkāns (50 g), vidējs pētersīlis (15 g), gabals selerijas (20 g), 2 tējkarotes tomātu biezeņa, karote sasmalcināta vājpiena biezpiena, tējkarote rīvmaizes, dilles, malta paprika, saldie pipari, sāls. Nomazgātu gaļu pārliet ar nelielu daudzumu ūdens, pielikt sāli, novārīt, atdzesēt un samalt. Notīrītus un noskalotu dārzeņus sagriezt garenos gabaliņos un izvārīt gaļas buljonā. Makaronus iebērt verdošā sālsūdenī, novārīt, nokāst, noskalot ar siltu ūdeni, pievienot eļļu un samaisīt. Ugunsdrošu trauku iesmērēt ar sviestu un apkaisīt ar rīvmaizi. Trauka apakšu noklāt ar makaronu slāni, uz makaroniem likt malto gaļu, dārzeņus un tomātu biezeni, apkaisīt ar papriku un saldajiem pipariem. Pārklāj ar vēl vienu makaronu kārtu. Apkaisa ar sasmalcinātu biezpienu. Trauku aizvērt, ielikt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, un cept

    salāti no mizotiem tomātiem (100 g), pārlieti ar citronu sulu un ēdamkaroti rapšu eļļas

    tase zāļu un augļu tējas

    Kalorijas: 435 kcal

    dienas kaloriju daudzums: 2136 kcal
Lejupielādēt ēdienkarti savā datorā

Ēdienkarte sagatavota, pamatojoties uz:

  1.  Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Iwanow Krystyna, Przygoda Beata, Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych
    i typowych potraw, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 1997
  2.  Lasota Barbara, Rutkowska Bożena, Dieta ci pomoże, Prószyński i S-ka, 2001
  3.  Wieczorek-Chełmińska Zofia, Nowoczesna dietetyczna książka kucharska, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2004

Dr. inž. Agņieška Ļeciejevska (Agnieszka Leciejewska) – dietologs
http://www.diety-w-chorobach.reveez.com

drukāt
drukāt
adv_banner adv_banner

Privātuma iestatījumi

Šeit jūs varat deklarēt un modificēt sīkfailu iestatījumus jebkurā laikā.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes

Tās ir nepieciešamas, lai vietne darbotos, un tās nav iespējams izslēgt. Tās parasti tiek iestatītas tikai atbilstoši jūsu veiktajām darbībām, kas veido pakalpojumu pieprasījumu (privātuma izvēles, pierakstīšanās, veidlapu aizpildīšana utt.). Jūs varat iestatīt pārlūkprogrammu, lai tā bloķētu šīs sīkdatnes vai brīdinātu jūs par tām, bet tādā gadījumā atsevišķas vietnes sadaļas nedarbosies.

Analītiskās sīkdatnes

Tās ļauj mums saskaitīt apmeklējumus un datplūsmas avotus, lai novērtētu un uzlabot mūsu vietnes veiktspēju. Tās parāda, kuras lapas ir populārākas, bet kuras – mazāk populāras, un kā apmeklētāji pārvietojas pa vietni. Ja nepieņemat šīs sīkdatnes, mēs nezināsim, kad esat apmeklējis mūsu vietni, un nespēsim pārraudzīt tās veiktspēju.

Personalizēšanas sīkdatnes

Tās nodrošina uzlabotu tīmekļa vietnes funkcionalitāti un personalizēšanu. Tās varam iestatīt mēs vai trešās personas, kuru pakalpojumus esam pievienojuši mūsu vietnēm. Ja nepieņemat šīs sīkdatnes, daži vai visi pakalpojumi var nedarboties pareizi.

Mērķa sīkdatnes

Tās mūsu vietnē izmanto mūsu reklāmas partneri, lai izveidotu jūsu interešu profilu un parādītu jums atbilstošas reklāmas citās vietnēs. Tās neuzglabā tieši personisku informāciju, bet darbojas, unikāli identificējot jūsu pārlūku un interneta ierīci. Ja nepieņemat šīs sīkdatnes, jūs saskarsieties ar mazāk personalizētām reklāmām.
Uzziniet vairāk mūsu paziņojumā par sīkdatnēm.